“Valora’t” és la nova revista digital

“Valora’t” és la nova revista digital

“Valora’t” és la nova revista digital del departament de Normalització Lingüística de Xàbia

El departament de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Xàbia ha creat una revista digital completament en valencià. Titulada “Valora’t” serà de caràcter mensual i es pot trobar en la secció de Normalització de la web municipal www.ajxabia.com

Amb aquesta acció, l’àrea que dirigeix Quico Moragues vol promoure l’ús del valencià, integrar la llengua pròpia en les pràctiques quotidianes i donar a conèixer vocabulari específic de diferents temàtiques.

S’ha triat “Valora’t” com a títol per a plasmar que el valencià és un idioma valorat, tant pels seus anys d’història i la seua evolució com per les grans obres literàries, teatrals o musicals que el representen. A més, vol transmetre que els valencians hem de valorar “les nostres habilitats i coneixements de la llengua pròpia”.

A més d’aquesta revista, des del departament de Normalització Lingüística, a càrrec de la tècnic Doroteya Zareva, tenen en marxa altres campanyes com a fitxes didàctiques, un canal de youtube amb vídeos o activitats culturals en valencià.

Qualsevol persona que vulga aportar informació o idees per a la revista pot contactar presencialment a la Casa de Cultura o de manera online al correu cultura@ajxabia.org

Enllaç al primer número de la revista: https://www.flipsnack.com/normalitzacioxabia/valora-t-n-1.html

El departamento de Normalització Lingüística del Ayuntamiento de Xàbia ha creado una revista digital completamente en valenciano. Titulada “Valora’t” será de carácter mensual y se puede encontrar en la sección de Normalització de la web municipal www.ajxabia.com

Con esta acción, el área que dirige Quico Moragues quiere promover el uso del valenciano, integrar la lengua propia en las prácticas cotidianas y dar a conocer vocabulario específico de distintas temáticas.

Se ha elegido “Valora’t” como título para plasmar que el valenciano es un idioma valorado, tanto por sus años de historia y su evolución como por las grandes obras literarias, teatrales o musicales que lo representan. Además, quiere trasmitir que los valencianos tenemos que valorar “nuestras habilidades y conocimientos de la lengua propia”.

Además de esta revista, desde el departamento de Normalització Lingüística, a cargo de la técnico Doroteya Zareva,  tienen en marcha otras campañas como fichas didácticas, un canal de youtube con videos o actividades culturales en valencià.

Cualquier persona que quiera aportar información o ideas para la revista puede contactar presencialmente en la Casa de Cultura o de manera online al correo cultura@ajxabia.org

Enlace al primer número de la revista: https://www.flipsnack.com/normalitzacioxabia/valora-t-n-1.html