El segon número de “Quaderns del Museu”

El segon número de “Quaderns del Museu” arriba amb un retrat de la Xàbia de l’època moderna

La publicació cultural es presenta aquest divendres 25 de gener en el Museu

El departament de Cultura de Xàbia presenta el segon volum de “Quaderns del Museu”, una publicació que es va reprendre l’any passat per a difondre els estudis sobre història i patrimoni local per a fer-los accessibles al públic en general. El regidor de Cultura, Quico Moragues, assenyala que tornarà a ser un número monogràfic, aquesta vegada, dedicat a l’època moderna, la que abasta des del segle XVI a principis del XIX.

L’autor és Antoni Grau Escrihuela, doctor en geografia i història per la Universitat de València. Grau ens acosta un retrat de la Xàbia de l’època, amb les seues complexitats socials i econòmiques, caracteritzada pel domini senyorial i uns valors molt diferents als actuals.

L’acte de presentació serà aquest divendres, 25 de gener, a la sala de conferències del museu a les 20 hores i estaran l’autor, el director del Museu, l’arqueòleg Ximo Bolufer i el regidor de Cultura, Quico Moragues.

La publicació del volum d’enguany és en valencià, per la qual cosa compta amb una subvenció de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. En la seua versió online –es penjarà en la web municipal www.ajxabia.org també estarà disponible en castellà i anglés gràcies a les traduccions realitzades per l’associació Amics del Museu. Cultura posarà a la venda aquesta publicació a un preu d’11 euros.

La publicación cultural se presenta este viernes 25 de enero en el Museo

El departamento de Cultura de Xàbia presenta el segundo volumen de “Quaderns del Museu”, una publicación que se retomó el año pasado para difundir los estudios sobre historia y patrimonio local para hacerlos accesibles al público en general. El concejal de Cultura, Quico Moragues, señala que volverá a ser un número monográfico, esta vez, dedicado a la época moderna, la que abarca desde el siglo XVI a principios del XIX.

El autor es Antoni Grau Escrihuela, doctor en geografía e historia por la Universitat de València. Grau nos acerca un retrato de la Xàbia de la época, con sus complejidades sociales y económicas, caracterizada por el dominio señorial y unos valores muy distintos a los actuales.

El acto de presentación será este viernes, 25 de enero, en la sala de conferencias del museo a las 20 horas y estarán el autor, el director del Museu, el arqueólogo Ximo Bolufer y el concejal de Cultura, Quico Moragues.

La publicación del volumen de este año es en valenciano, por lo que cuenta con una subvención de la Academia Valenciana de la Lengua. En su versión online –se colgará en la web municipal www.ajxabia.org también estará disponible en castellano e inglés gracias a las traducciones realizadas por la asociación Amics del Museu. Cultura pondrá a la venta esta publicación a un precio de 11 euros.