El projecte cultural Sorolla en Xàbia avança a bon ritme

L’alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el regidor de Cultura, Quico Moragues, van mantenir ahir en la Fundació Sorolla amb Blanca Pons-Sorolla, besnéta del pintor i patrona de la Fundació i la directora del seu museu, Consuelo Luca de Tena.

En aquesta primera presa de contacte, els representants municipals han avançat a les valedores del llegat de Sorolla la seua voluntat de dedicar al pintor un espai específic en el municipi com a part de la seua aposta cultural, comptant amb el suport i assessorament de la Fundació.

No en va, Sorolla va passar llargues temporades en aquest municipi i va plasmar els seus paisatges i gents en més d’un centenar d’obres entre pintures, esbossos, anotacions o dibuixos.

Segons ha avançat l’alcalde, les responsables de la Fundació han mostrat molt bona predisposició al projecte i s’han compromès a visitar Xàbia per a veure sobre el terreny l’edifici que proposa l’Ajuntament per a dedicar-lo a Sorolla, la Casa de la Candelaria.

«S’han mostrat molt receptives per la vinculació que va tenir Joaquín Sorolla i la seua pintura amb Xàbia però també per la nostra aposta cultural i de sostenibilitat»

ha assenyalat Chulvi

 

En aquest projecte, l’Ajuntament explica també amb la col·laboració i assessoria de l’arquitecte Juan Alberto García de Cubas i la pianista Marta Espinós, responsables de «Lo Otro» una empresa especialitzada en comisariat cultural i que ha esbossat un projecte en aquesta línia.

 

El alcalde de Xàbia, José Chulvi, y el concejal de Cultura, Quico Moragues, mantuvieron ayer una reunión en la Fundación Sorolla con Blanca Pons-Sorolla, bisnieta del pintor y patrona de la Fundación y la directora de su museo, Consuelo Luca de Tena.

En esta primera toma de contacto, los representantes municipales han avanzado a las valedoras del legado de Sorolla su voluntad de dedicar al pintor un espacio específico en el municipio como parte de su apuesta cultural, contando para ello con el apoyo y asesoramiento de la Fundación.

No en vano, Sorolla pasó largas temporadas en este municipio y plasmó sus paisajes y gentes en más de una centenar de obras entre pinturas, bocetos, apuntes o dibujos.

Según ha avanzado el alcalde, las responsables de la Fundación han mostrado muy buena predisposición al proyecto y se han comprometido a visitar Xàbia para ver sobre el terreno el edificio que propone el Ayuntamiento para dedicarlo a Sorolla, la Casa de la Candelaria.

«Se han mostrado muy receptivas por la vinculación que tuvo Joaquín Sorolla y su pintura con Xàbia pero también por nuestra apuesta cultural y de sostenibilidad», ha señalado Chulvi.

En este proyecto, el Ayuntamiento cuenta también con la colaboración y asesoría del arquitecto Juan Alberto García de Cubas y la pianista Marta Espinós, responsables de «Lo Otro» una empresa especializada en comisariado cultural y que ha esbozado un proyecto en esta línea.