El municipi acull els actes organitzats per We Love Mountains

Xàbia acosta la història de la primera invident que ha pujat al cim del Montgó en el Dia Internacional de les Muntanyes

El municipi acull els actes organitzats per We Love Mountains per a commemorar en la Marina Alta aquesta efemèride

Un any més –i ja van deu- el col·lectiu We Love Mountains impulsa en la Marina Alta la celebració del Dia Internacional de les Muntanyes. Enguany, Xàbia serà l’epicentre d’aquesta commemoració anual que posa l’accent en el valor els ecosistemes muntanyencs com a generadors de recursos naturals i fonts d’energia, així com en la necessitat de respectar-los i protegir-los.

S’han preparat tres activitats. La primera serà el dimarts 11 de desembre, i tindrà com a marc un acte institucional en l’Ajuntament de Xàbia (a les 19 hores) en el qual es projectarà un emotiu vídeo sobre la història de superació de Maite Minaya, una enginyera de muntanyes aficionada a la muntanya que va quedar cega als 34 anys.

Es tracta de la primera invident total que ha aconseguit pujar al cim del Montgó, en una particular expedició en la qual va participar com a guia el tennista David Ferrer i va comptar amb el suport del Centre Excursionista de Xàbia i l’ONCE.

Les altres dues activitats previstes són una radie felicitació a tothom que faran els radioaficionats de Xàbia i del Club Montgó des del Cap de Sant Antoni i una excursió festiva al Montgó programada el matí del diumenge 16 de desembre. Per a participar en aquesta ruta cal inscriure’s en la web www.welovemountains.org  ja que les places estan limitades en tractar-se d’un Parc Natural.

El coordinador de We Love Mountains, Jesús Reina, ha mostrat la seua alegria per tornar al Montgó deu anys després de l’inici d’aquesta commemoració que ha donat la volta a totes les muntanyes de la Marina Alta. I més amb una història “tan emotiva, bonica i divertida” com la que trasllada l’esperit de lluita i optimisme de Minaya.

Per la seua banda, l’alcalde, José Chulvi, ha assegurat que és un plaer per a Xàbia acollir una celebració com el Dia Internacional de les Muntanyes “un acostament festiu, popular i respectuós a la muntanya, que dóna valor al nostre mitjà natural” i que promou els valors que transmet la muntanya “com són l’esforç, la companyonia i la sensibilitat”.

Chulvi ha volgut agrair la implicació del Centre Excursionista de Xàbia “que amb el seu treball extraordinari ens acosta la naturalesa a tots, la conserva i protegeix” i també la del tennista David Ferrer, que sense dubtar-ho es va implicar des del primer moment en aquesta història.

Des del CEX, el seu secretari Toni Catalá ha apuntat que l’experiència amb Maite Minaya transmet valors del club com són l’amor i respecte a la muntanya, així com que amb ajuda “no hi ha límits, tot és possible”.

Xàbia acerca la historia de la primera invidente que ha subido a la cima del Montgó en el Día Internacional de las Montañas

El municipio acoge los actos organizados por We Love Mountains para conmemorar en la Marina Alta esta efeméride

Un año más –y ya van diez- el colectivo We Love Mountains impulsa en la Marina Alta la celebración del Día Internacional de las Montañas. Este año, Xàbia será el epicentro de esta conmemoración anual que pone el acento en el valor los ecosistemas montañosos como generadores de recursos naturales y fuentes de energía, así como en la necesidad de respetarlos y protegerlos.

Se han preparado tres actividades. La primera será el martes 11 de diciembre, y tendrá como marco un acto institucional en el Ayuntamiento de Xàbia (a las 19 horas) en el que se proyectará un emotivo video sobre la historia de superación de Maite Minaya, una ingeniera de montes aficionada a la montaña que quedó ciega a los 34 años.

Se trata de la primera invidente total que ha logrado subir a la cima del Montgó, en una particular expedición en la que participó como guía el tenista David Ferrer y contó con el apoyo del Centro Excursionista de Xàbia y la ONCE.

Las otras dos actividades previstas son una radio felicitación a todo el mundo que harán los radioaficionados de Xàbia y del Club Montgó desde el Cap de Sant Antoni y una excursión festiva al Montgó programada la mañana del domingo 16 de diciembre. Para participar en esta ruta hay que inscribirse en la web www.welovemountains.org  ya que las plazas están limitadas al tratarse de un Parque Natural.

El coordinador de We Love Mountains, Jesús Reina, ha mostrado su alegría por volver al Montgó diez años después del inicio de esta conmemoración que ha dado la vuelta a todas las montañas de la Marina Alta. Y más con una historia “tan emotiva, bonita y divertida” como la que traslada el espíritu 

de lucha y optimismo de Minaya.

Por su parte, el alcalde, José Chulvi, ha asegurado que es un placer para Xàbia acoger una celebración como el Día Internacional de las Montañas “un acercamiento festivo, popular y respetuoso al monte, que da valor a nuestro medio natural” y que promueve los valores que transmite la montaña “como son el esfuerzo, el compañerismo y la sensibilidad”.

Chulvi ha querido agradecer la implicación del Centro Excursionista de Xàbia “que con su trabajo extraordinario nos acercan la naturaleza a todos, la conservan y protegen” y también la del tenista David Ferrer, que sin dudarlo se implicó desde el primer momento en esta historia.

Desde el CEX, su secretario Toni Catalá ha apuntado que la experiencia con Maite Minaya trasmite valores del club como son el amor y respeto a la montaña, así como que con ayuda “no hay límites, todo es posible”.