Cinema en valencià en el Jayan

Cinema en valencià en el Jayan

Aquest dissabte, pel·lícula gratis en el Jayan de la mà del cicle de cinema en valencià de la regidoria de Cultura de Xàbia

Aquest cap de setmana, la regidoria de Cultura de Xàbia et convida al cinema. El dissabte torna el cicle “Cinema en Valencià” amb la reconeguda pel·lícula britànica “Pride”. El film (recomanat per a majors de 14 anys) es projectarà al Cinema Jayan a partir de les 17’30 hores i és d’entrada gratuïta.

Pride està ambientada en l’estiu de 1984. Margaret Thatcher governa i el Sindicat Nacional de Miners (NUM) ha convocat una vaga. Durant la manifestació de l’Orgull Gai a Londres, un grup de lesbianes i gais es dedica a recaptar fons per a ajudar les famílies dels miners. Però hi ha un xicotet problema: el sindicat no accepta els diners. Els activistes no es descoratgen. Decideixen saltar-se al sindicat i anar directament als miners. Trien un poblet de Gal·les al qual van en un minibús. Així comença l’extraordinària història de com dues comunitats totalment diferents s’uneixen per una causa comuna. Basada en fets reals.

Una altra de les activitats gratuïtes de Cultura per al cap de setmana és el contacontes infantil, programat per al divendres a les 17’30 hores. Aquesta setmana, a la sala de la Biblioteca del Poble. Es representarà la història «Els tres pèls del diable», dirigida a xiquets i xiquetes entre 3 i 10 anys.

Este sábado, película gratis en el Jayan de la mano del ciclo de cine en valenciano de la concejalía de Cultura de Xàbia

Este fin de semana, la concejalía de Cultura de Xàbia te invita al cine. El sábado regresa el ciclo “Cine en Valenciano” con la exitosa película británica “Pride”. El film (recomendado para mayores de 14 años) se proyectará en el Cine Jayan a partir de las 17’30 horas y es de entrada gratuita.

Pride está ambientada en el verano de 1984. Margaret Thatcher gobierna y el Sindicato Nacional de Mineros (NUM) ha convocado una huelga. Durante la manifestación del Orgullo Gay en Londres, un grupo de lesbianas y gays se dedica a recaudar fondos para ayudar a las familias de los mineros. Pero hay un pequeño problema: el sindicato no acepta el dinero. Los activistas no se desalientan. Deciden saltarse al sindicato e ir directamente a los mineros. Escogen un pueblecito de Gales al que van en un minibús. Así empieza la extraordinaria historia de cómo dos comunidades totalmente diferentes se unen por una causa común. Basada en hechos reales.

Otra de las actividades gratuitas de Cultura para el fin de semana es el cuentacuentos infantil, programado para el viernes a las 17’30 horas. Esta semana, en la sala de la Biblioteca del Pueblo. Se representará la historia «Los tres pelos del diablo», dirigida a niños y niñas entre 3 y 10 años.