Àgora Actual Percussió Festival

La percussió més avantguardista torna a Xàbia amb l’ Àgora Actual Percussió Festival

Del 8 al 14 de juliol hi haurà concerts en diferents espais del Centre Històric i Duanes

Per tercer estiu consecutiu, Xàbia serà el punt de trobada de la música d’avantguarda de la mà del festival Àgora Actual Percussió i el European Meeting of Contemporany Percussion, dirigits per Juanjo Guillem i Joan Soriano.

I com en cadascuna de les seues edicions, a més de les classes magistrals dels més prestigiosos professionals del panorama nacional i internacional i de ser un espai per al coneixement, la creació i la interpretació, aquest esdeveniment arriba acompanyat d’una important aposta per la divulgació: els concerts.

Des del dilluns 8 al divendres 12 de juliol hi haurà interessants propostes per a cada nit –sempre a les 22’30 hores- repartides en diferents espais entre el Centre Històric i Duanes.

Obrirà el certamen l’actuació de Neopercussión el dilluns en la plaça de l’església; el dimarts el duo format per Mircea Ardelenau i Joan Soriano actuarà a la Casa del Cable i el dimecres serà Synergein Project qui presente la seua proposta a la Casa de Cultura. El dijous el recital de Nuno Aroso i Simone Beneventi també s’oferirà a la Casa de Cultura i com a tancament, el grup de percussió de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) actuarà en la plaça de l’església.

A més dels concerts nocturns també hi haurà dues propostes a les vesprades. El dilluns 8 –a les 20 hores en la plaça de l’església- presentarà el festival l’ Ensemble Àgora Actual, que també actuarà el dimecres dia 10 –a les 19 hores en el passeig de la Grava- i el diumenge 14 es realitzarà un concert de cloenda a les 11’30 hores en el Conservatori, espai on al llarg d’aquesta setmana es realitzaran totes les activitats formatives.

El Àgora Actual Percussió compta amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i forma part de la rica i variada oferta cultural que proposa Xàbia al llarg de l’estiu.

La percusión más vanguardista regresa a Xàbia con el Àgora Actual Percussió Festival

Del 8 al 14 de julio habrá conciertos en distintos espacios del Centro Histórico y Duanes

Por tercer verano consecutivo, Xàbia será el punto de encuentro de la música de vanguardia de la mano del festival Àgora Actual Percussió y el European Meeting of Contemporany Percussion, dirigidos por Juanjo Guillem y Joan Soriano.

Y como en cada una de sus ediciones, además de las clases magistrales de los más prestigiosos profesionales del panorama nacional e internacional y de ser un espacio para el conocimiento, la creación y la interpretación, este evento llega acompañado de una importante apuesta por la divulgación: los conciertos.

Desde el lunes 8 al viernes 12 de julio habrá interesantes propuestas para cada noche –siempre a las 22’30 horas- repartidas en distintos espacios entre el Centro Histórico y Duanes.

Abrirá el certamen la actuación de Neopercussión el lunes en la plaza de la iglesia; el martes el dúo Mircea Ardelenau y Joan Soriano actuará en la Casa del Cable y el miércoles será Synergein Project quien presente su propuesta en la Casa de Cultura. El jueves el recital de Nuno Aroso y Simone Beneventi también se ofrecerá en la Casa de Cultura y como cierre, el grupo de percusión de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) actuará en la plaza de la iglesia.

Además de los conciertos nocturnos también habrá dos propuestas por las tardes. El lunes 8 –a las 20 horas en la plaza de la iglesia- presentará el festival el Ensemble Àgora Actual, que también actuará el miércoles día 10 –a las 19 horas en el paseo de La Grava- y el domingo 14 se realizará un concierto de clausura a las 11’30 horas en el Conservatorio, espacio donde a lo largo de esta semana se realizarán todas las actividades formativas. El Àgora Actual Percussió cuenta con la colaboración de la concejalía de Cultura y forma parte de la rica y variada oferta cultural que propone Xàbia a lo largo del verano.