Actes pel Dia del Llibre

Actes pel Dia del Llibre

Xàbia organitza trobades literàries amb l’escriptor Javier *Reverte i el poeta Antonio Hernández dins dels actes pel Dia del Llibre

El programa arranca aquest cap de setmana amb una tertúlia poètica organitzada pel col·lectiu de joves Xàbia en Moviment

Els aficionats a la literatura de Xàbia tenen per davant un mes intens amb el complet programa al voltant del Dia del Llibre que han organitzat la regidoria de Cultura i la Biblioteca Municipal en col·laboració amb diferents col·lectius.

Enguany, la programació té dos noms propis: el de l’escriptor i periodista Javier Reverte, i el del poeta –premi nacional de poesia- Antonio Hernández, dos autors de reconegut prestigi que protagonitzaran dues trobades literàries a la biblioteca central, al carrer Major.

Els actes no obstant això comencen aquest cap de setmana de la mà de l’associació de joves Xàbia en Moviment, que ha preparat una tertúlia poètica amb Lidia Santacreu i Josep Dkaidek. Serà a les 12 hores en el café Duplex, un espai que també servirà per a presentar en societat a aquest col·lectiu amb inquietuds culturals. En finalitzar, els dos autors oferiran un recital de la seua obra en la plaça Comare Maruja Varó.

El dilluns 15 d’abril està previst la trobada amb el poeta Antonio Hernández, un acte obert a tot el públic interessat que començarà a les 20 hores a la Biblioteca Central. El dimarts 16 arriba el torn de Javier Reverte, reconegut pels seus llibres de viatges i biografies. També serà a les 20 hores en la mateixa biblioteca.

Ja el divendres 19 d’abril al matí davant aquesta mateixa instal·lació municipal s’instal·larà una xicoteta fira del llibre en la qual es vendran obres d’autors locals i comarcals. A les 12 hores es presentarà el llibre “A la platja de Camus”, d’Elvira Cambrils, a la sala de conferències del Museu Soler Blasco.

El dimarts 23 d’abril, oficialment el Dia del Llibre, es presentarà a la Biblioteca de Duanes el llibre “A Stone in my shoe” de George Ellenbogen. Serà a les 19 hores i després s’oferirà una lectura dels seus textos a càrrec de Jill Morrison i Esperanza Morais.

El dijous 25, la secció internacional de la Biblioteca muntarà -de 9’30 a 13’30 hores- un lloc en el mercat ambulant (plaça Constitució) de venda de llibres d’ocasió en francés, anglés, holandés i alemany. I com a tancament de la programació el divendres 26, a les 19 hores en el Duplex hi haurà una tertúlia sobre literatura de temàtica LGTB amb les autores Anna Boluda, Helena Berenguer i Marta Català.

A més, al llarg del mes d’abril no faltaran els contacontes infantils. El divendres 5 (a les 17’30 hores a la sala de Duanes) hi haurà un especial sobre les històries de Andersen i el dia 12 (també a les 17’30 hores al poble) coneixeran la història de Momo.

Xàbia organiza encuentros literarios con el escritor Javier Reverte y el poeta Antonio Hernández dentro de los actos por el Día del Libro

El programa arranca este fin de semana con una tertulia poética organizada por el colectivo de jóvenes Xàbia en Moviment

Los aficionados a la literatura de Xàbia tienen por delante un mes intenso con el completo programa alrededor del Día del Libro que han organizado la concejalía de Cultura y la Biblioteca Municipal en colaboración con distintos colectivos.

Este año, la programación tiene dos nombres propios: el del escritor y periodista Javier Reverte, y el del poeta –premio nacional de poesía- Antonio Hernández, dos autores de reconocido prestigio que protagonizarán dos encuentros literarios en la biblioteca central, en la calle Mayor. 

Los actos no obstante empiezan este fin de semana de la mano de la asociación de jóvenes Xàbia en Moviment, que ha preparado una tertulia poética con Lidia Santacreu y Josep Dkaidek. Será a las 12 horas en el café Duplex, un espacio que también servirá para presentar en sociedad a este colectivo con inquietudes culturales. Al finalizar, los dos autores ofrecerán un recital de su obra en la plaza Comare Maruja Varó.

El lunes 15 de abril está previsto el encuentro con el poeta Antonio Hernández, un acto abierto a todo el público interesado que empezará a las 20 horas en la Biblioteca Central. El martes 16 llega el turno de Javier Reverte, reconocido por sus libros de viajes y biografías. También será a las 20 horas en la misma biblioteca.

Ya el viernes 19 de abril por la mañana ante esta misma instalación municipal se instalará una pequeña feria del libro en la que se venderán obras de autores locales y comarcales. A las 12 horas se presentará el libro “A la platja de Camus”, de Elvira Cambrils, en la sala de conferencias del Museo Soler Blasco.

El martes 23 de abril, oficialmente el Día del Libro, se presentará en la Biblioteca de Duanes el libro “A Stone in my shoe” de George Ellenbogen. Será a las 19 horas y después se ofrecerá una lectura de sus textos a cargo de Jill Morrison y Esperanza Morais.

El jueves 25, la sección internacional de la Biblioteca montará -de 9’30 a 13’30 horas- un puesto en el mercadillo (plaza Constitución) de venta de libros de ocasión en francés, inglés, holandés y alemán. Y como cierre de la programación el viernes 26, a las 19 horas en el Duplex habrá una tertulia sobre literatura de temática LGTB con las autoras Anna Boluda, Helena Berenguer y Marta Català.

Además, a lo largo del mes de abril no faltarán los cuentacuentos infantiles. El viernes 5 (a las 17’30 horas en la sala de Duanes) habrá un especial sobre las historias de Andersen y el día 12 (también a las 17’30 horas en el pueblo) conocerán la historia de Momo.